Известие

Collapse
No announcement yet.

Придърпване от 1 на 2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Придърпване от 1 на 2

Често се получава при моята това придърпване от 1 на 2 скорост-отпускам съединителя без газ колата за момент се"замисля" и ако не подам газ придъпва и тресе.След като подам газта се оправя.Сменени са всички филтри наскоро!Някаква идея?
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

колега аз от моя опит знам, че без газ кола не варви
    както и да е, като си на първа, втора, трета и която и да е без да подаваш газ оборотите падат и съответно почва да придърпва дори може да ти загасне....
    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първоначално публикувано от raitchev
      както и да е, като си на първа, втора, трета и която и да е без да подаваш газ оборотите падат и съответно почва да придърпва дори може да ти загасне....
      Не трябва да е така. Несъм много съгласен с теб. Без газ колата че не върви не върви ама и не гасне.
      Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
        Първоначално публикувано от raitchev
        Не трябва да е така. Несъм много съгласен с теб. Без газ колата че не върви не върви ама и не гасне.
        поскоро имах предвид, като паднат оборотите и скороста пада саответно колата спира, почва да придърпва, тресе и така е възможно да загасне
        като да спреш на скорост...
        според мен е нормално на колегата да му придърпва като не дава газ
        Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

а според мене това го прави само когато е постояла малко повече и колата не е загряла
          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Сега като се замисля ...наистина когато е студена може да се държи така, но странното за мен е, че тръгвам на 1 набирам и когато включа на 2 без газ отпускам съединителя и тя все едно въздух няма........

Comment

Абре хора тука иде реч за дизелова колица...... аре да помислим за съединител там за скорости та така....
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                Абре хора тука иде реч за дизелова колица...... аре да помислим за съединител там за скорости та така....
                И на мен на съединител ми "намирисва" Как да проверя дали има хляб още в него, защото след 3-та предавка нямам такива проблеми!

Comment

колеги не сте прави!!! Няма значение приятелката ми е с 307пежо 2.0дизел няма проблеми на 1ва без каз и на втора също колата си стиго определената сторост и не предърпва както и на мойта няма проблем дори на леко нагорнище го качвам на 2ра без да натискам педала за гасза и така и трябва да бъде питайте който искате. и аз имах същия проблем след една седмица компа ми даде прешка на бензиновата помпа и стря да и подава ток отидох на диагностика махнаха грешката и вече нямам проблеми и пробвах на нагорнище дори и пак вървеше без предърпване.
                  Alfa Romeo 146 1.4 8V 94hp Boxer 97g.

Comment

Първоначално публикувано от Rado_Kesera
                    колеги не сте прави!!! Няма значение приятелката ми е с 307пежо 2.0дизел няма проблеми на 1ва без каз и на втора също колата си стиго определената сторост и не предърпва както и на мойта няма проблем дори на леко нагорнище го качвам на 2ра без да натискам педала за гасза и така и трябва да бъде питайте който искате. и аз имах същия проблем след една седмица компа ми даде прешка на бензиновата помпа и стря да и подава ток отидох на диагностика махнаха грешката и вече нямам проблеми и пробвах на нагорнище дори и пак вървеше без предърпване.
                    И аз съм на това мнение, така трябва да се държи всяка кола!Но като ходих на диагностика грешка не ми откриха????

Comment

и моята эабива от 1на2 явно при този модел е тъи
                      Алфа 1.9 jtd

Comment

Направо си е съединител
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от mitko_146
                          и моята эабива от 1на2 явно при този модел е тъи
                          ...особено, ако има някакъв проблем При мен няма придърпване. Бате Йон е много прав, че двигателят е дизелов и при него подобни придърпвания като при бензина не са така характерни. Трима (едеин от друг по-уважавани ) колеги до момента дават глас за съединителя. Аз бих им се доверил
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от miromitev
                            Сега като се замисля ...наистина когато е студена може да се държи така, но странното за мен е, че тръгвам на 1 набирам и когато включа на 2 без газ отпускам съединителя и тя все едно въздух няма........
                            именно
                            въздух няма - сместа ти е бедна на кислород
                            когато придърпва, така това се дължи на прекомерно количество гориво знаеш, че да запали огъня, му трябва кислород...
                            AlfaRomeo 145 1.3
                            Opel Astra 1.6 ecotec

Comment

Не ми се вярва да е клъч
                              Имам една откачена теория подкрепяща мнението на колегата по горе /теорията предполага запушен филтър, та значи на първа форсирате ДВГ-то и на него му трябва въздух и почва да смуче обаче на ДВГ не му стига и почва да глъхне, така и на втора, ми ще попитате а що не глъхне на по-висока предавка , ми щото там колата вече е ускорила и от движението и се създава налягане от вън на вътре /към филтъра/ и той почва да пропуска малко повече, което е достатъчно за работа на ДВГ.
                              Това обаче е само теория и тя може да се провери ако се отвори кутията на филтъра и се види състоянието му.
                              Колега а може да махнеш филтъра за малко и да покараш така да видиш ще го има ли пак глъхненето - не се шашкай звука ще е малко по различен от нормално
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X